Verslagen Competitie

Introductie

Verslag van strandviswedstrijd 10-06-2018

De omstandigheden

WIND

4 BFT Noordnoordwest (NNW)

WEER

20 graden Celsius °C Zonnig prima visweer !

ZEE

Goede omstandigheden om een visje te vangen

De wedstrijd in het kort

Toen ik zondag in de Viskeet aankwam had Jan Groenewegen al een steknummer voor mij gehaald. Volgens Jan een kopstek en dat bleek inderdaad zo te zijn. Omdat loten soms belangrijker is dan kunnen vissen was ik hier blij mee want je kunt op een kopstek een groter gebied afvissen. Jan zelf had het bij de vorige wedstrijd in Pernis al bewezen door op een kopstek 1e te worden. Alle ingrediënten voor een mooie visdag waren aanwezig. Alleen zou de vis, en dan vooral de zeebaars, ook aanwezig zijn?
Om 09.00 uur gingen er op de zandmotor 19 beaasde onderlijnen richting Engeland en direct al in de 1e draai had ik een mooie bot. Een lekker begin zeker omdat ik niemand wat zag vangen. Dit scenario herhaalde zich in de draaien 3, 4, 5 en 7 (een klein tongetje) en had ik dus vrij snel 5 vissen. Van een wandelaar die het parcours afliep hoorde ik dat er maar een enkel visje was gevangen. Het leek dus wel de goede kant op te gaan met mijn vangsten voor de klassering. In de laatste 2 uur met opkomende water ving ik niets meer bij. Halverwege kwam een ietwat “enthousiaste” visser mij vertellen dat er iemand was aan het begin van het parcours met een zeebaars van 47 cm en 3 botjes. Toen ik de naam van de visser met deze vangst hoorde i.c.m. het verhaal van de wandelaar dacht ik dat een visser die 2 wedstrijden achter elkaar wint wel geluk moet hebben!

De statistieken

STATISTIEKAANTAL
Totaal aantal deelnemers:19
Deelnemers met vangst:15
Aantal gevangen vissen:26
Totale lengte:579 cm
Grootste gevangen vis:35 cm

De Uitslag

#NAAM#VISSEN#LENGTE
1Ed van Zanten599 cm
2Teun Moor360 cm
3Ron Koppe257 cm
4Paul van Boheemen251 cm
5Hen Dankier254 cm
6Arno Arkestein124 cm
7Rene Olsthoorn243 cm
8Ronald van Os122 cm
9Ed van de Vegt239 cm
10Wim Holstein120 cm

Extra Informatie

Terug in de Viskeet bleek het verhaal inderdaad niet te kloppen en was ik als 1e geëindigd. Ondanks dat er maar een kleine club vissers overbleef was het gezellig bij de prijsuitreiking en konden we nagenoeg allemaal nog met één of meerdere prijzen van de tombola naar huis vertrekken. Vermeldenswaardig is dat Teun Moor niet vaak vist maar als hij mee doet hij een hoge klassering heeft. Klasse Teun! We hadden in totaal 26 vissen waarvan een 4-tal tongetjes, 1 zeebaars en de rest botten. Met name de vangst van 1 zeebaars is ronduit teleurstellend want zoals ik al eerder aangaf waren al ingrediënten aanwezig om een zeebaars te kunnen vangen.Dank nog aan Hengelhuis Maassluis voor het sponsoren van de periodeprijzen en de 2 tractorchauffeurs die zelf hebben mee gevist.
Volgende wedstrijd 8 juli 2018 Locatie strand van Ter Heijde
Ed van Zanten

Aankondigingen